Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

Bedrijfsfraude onderzoek

BSM RECHERCHE DIENSTEN

Bedrijven zijn helaas vaak de dupe van bedrijfsfraude. Diefstal of verduistering binnen uw onderneming is naast het financiële aspect ook emotioneel vaak een energievreter.
Een bedrijfsfraude-onderzoek kan de verdere schade beperken en stoppen. Deze vorm van fraude geeft naast de schade van de onrechtmatige daad zelf ook op veel andere gebieden schade veroorzaakt. Emotioneel gezien kan bedrijfsfraude voor veel onrust zorgen op de werkvloer, maar ook tijdens overleg van de leidinggevenden.

U heeft een bewijs dat u de dupe bent van bedrijfsfraude?

U heeft gehoord of ontdekt via via dat er op de werkvloer spullen verdwijnen? Laat BSM een gedegen rechercheonderzoek uitvoeren, zodat verdere schade beperkt blijft en liever nog we de dader vinden en de schade kunnen verhalen en de fraude kunnen stoppen.

Wist u dat:

  • meer dan 80% van alle bedrijfsfraude bij bedrijven van binnenuit komt?
  • naar schattig de schade van bedrijfsfraude in Nederland oploopt tot ruim 2 miljard euro per jaar.
  • slechts minder dan 25% van bedrijven waar bedrijfsfraude wordt geconstateerd hiervoor aangifte doet?
  • en dat bedrijfsfraude toeneemt in tijden van economische crisis?

Een gedegen opgezet plan om de bedrijfsfraude binnen uw bedrijf aan te kunnen tonen en aan te pakken is waar BSM u kan helpen. Creatief denken is hierbij vaak de sleutel.

BSM houdt de wetten en regelgeving in de gaten, zodat u en uw advocaat de feiten gebundeld krijgen in een rapport.

BSM helpt met uitvoeren van (interne) bedrijfsfraude onderzoeken met het verzamelen van de feiten en daarnaast kunnen we meedenken hoe u in de toekomst de bedrijfsfraude (eerder) kan voorkomen.

Neemt u contact op met BSM om een onderzoek naar bedrijfsfraude binnen uw organisatie op te starten?

Voorbeelden onderzoek​:

VERHAALSONDERZOEKEN

Heeft u een vordering op iemand en overweegt u gerechtelijke stappen te nemen om deze vordering te verhalen? Zorg dan dat u allereerst inzicht heeft in de beslagleggingsmogelijkheden! 

Met een verhaalsonderzoek stellen wij voor u de aanwezige bezittingen van een bedrijf of persoon vast en adviseren wij u over de beslagleggingsmogelijkheden. U voorkomt hiermee dat u onnodig juridische kosten maakt. Uw besluit over het starten van een rechtszaak is met ons onderzoek namelijk gebaseerd op aanwezige bezittingen.

Maar ook als u al door de rechter in uw gelijk gesteld bent en uw deurwaarder geeft aan dat er ‘niets te halen’ valt, kan een verhaalsonderzoek zinvol zijn. Als erkend recherchebureau, gespecialiseerd in digital forensics, gaan wij namelijk veel verder dan deurwaarders in onze verhaalsonderzoeken; ook buitenlandse bezittingen, bedrijven, boten etc proberen wij te achterhalen. Lees Meer

FRAUDULEUS ZIEKTEVERZUIM

Twijfelt u over het ziekteverzuim of de ziekmelding van een van uw medewerkers? Of heeft u wellicht van anderen vernomen dat de vermeend zieke medewerker nevenactiviteiten verricht tijdens zijn ziekteverzuim? Neemt u dan direct contact met ons op.

BSM beschikt over jarenlange ervaring in het bestrijden van fraude bij ziekteverzuim. Wij onderzoeken of uw vermoeden juist is en verzamelen de feiten om verdere schade te beperken. Regelmatig vormt frauduleus ziekteverzuim reden tot ontslag. Wij zijn als recherchebureau erkend door het Ministerie van Justitie, onze waarheidsvinding is daarmee geldig bewijsmateriaal tijdens een rechtszaak. Meerdere malen zijn onze rapportages doorslaggevend geweest in een ontslagprocedure. De bewijslast zorgt er veelal voor dat u de frauderende medewerker geen geld hoeft mee te geven, waardoor deze vorm van onderzoek u direct al veel geld bespaart. En u geeft natuurlijk een duidelijk signaal af aan uw organisatie!

Door middel van observaties brengen wij de activiteiten van de medewerker in kaart en toetsen dit aan het bij u geldende verzuimbeleid of de bevindingen gedaan door de Arbo arts. Bij vaststelling van onrechtmatig ziekteverzuim kan een confronterend gesprek volgen, waarna wij u adviseren over de te nemen vervolgstappen.

Al onze onderzoeken voeren wij discreet, effectief en met zorg voor alle betrokkenen uit.

De kosten van een onderzoek naar mogelijk frauduleus ziekteverzuim is geheel afhankelijk van de complexiteit van het onderzoek en de beschikbare informatie. Wij voeren altijd eerst geheel kosteloos een oriënterend vooronderzoek uit, op basis van de door u aangeleverde informatie. Vanuit het vooronderzoek geven wij u gericht een inschattingskans van het onderzoek en een prijsopgave. Lees meer