Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

cybercrime- en recherche onderzoeken

Meer dan 15 jaar ervaring met bedrijfsfraude- en Cybercrime onderzoek

BSM Business Security Management B.V. is gespecialiseerd in zowel cybercrime en informatiebeveiliging als rechercheonderzoeken, een unieke combinatie. Onze klanten zijn zowel voornamelijk bedrijven en soms particulieren. De website rondom preventieve digitale beveiligingsmaatregelen (uitvoeren van pentests, audits en cyber security maatregelen) is www.bsm.nl

Met toestemming uw systemen laten hacken

BSM helpt met zijn kennis over computerbeveiliging klanten om computersystemen veiliger te maken en gevoelige digitale informatie goed op te bergen. Vaak komt het erop neer dat een van onze werknemers met toestemming probeert om de computersystemen van de klant binnen te dringen, zodat hij zo kan helpen om de “digitale deuren” waardoor hij binnen kon komen op slot te doen. Dit gebeurt bijvoorbeeld met pentests. Zo speelt BSM een adviserende rol om problemen te voorkomen. Ook binnen een bedrijf kan BSM voor werknemers een rol spelen door hun kennis over digitale veiligheid te vergroten. Zo weet iedereen welke links hij wel en niet aan moet klikken en is de kans op een virus in de bedrijfscomputer kleiner. Naast preventie, kan BSM ook veel betekenen wanneer het reeds is misgegaan.

Wanneer bijvoorbeeld een systeem is gehackt, kunnen medewerkers van BSM de hackers proberen op te sporen. Andere vormen van cybercriminaliteit, zoals fraude of nepwebsites, kunnen ook door ons worden opgelost. Voor al deze onderzoeken op internet en in computersystemen hebben wij ons eigen laboratorium. Het unieke van BSM is dat wij naast digitale forensische onderzoeken ook rechercheonderzoeken uitvoeren, naar dingen in de “echte wereld” zoals bedrijfsfraude, interne bedrijfsdiefstallen en het uitlekken van informatie naar de concurrent. Met onze kennis kunnen wij na een rechercheonderzoek vaak aantonen wie er juridisch verantwoordelijk is.

BSM beschikt over een brede kennis van zowel de praktische als theoretische kant van feitenverzameling bij fraude, diefstal en verduistering, mede door onze nauwe samenwerking met advocaten en juristen. Veel van onze klanten hebben hiervan het voordeel ervaren, omdat een rechtszaak met onze waarheidsvinding, weergegeven in een helder rapport, sneller tot een goed einde kwam. Regelmatig ondersteunen we advocaten met het aandragen van feitenmateriaal, om op deze wijze het verhaal van de klant kracht bij te zetten.

Gratis tools voor digitale beveiliging

Direct op deze website vindt u een aantal handige tools om direct zelf ook uw digitale veiligheid te gaan aanpakken. Er is een top tien samengesteld van tips voor een veilige computer, u kunt uw eigen IP adres opzoeken en laten testen en informatie vinden om direct na te kijken of uw account gehackt is of is geweest.

BSM rechercheonderzoeken
BSM website in 2004

Een uit de hand gelopen hobby

BSM is in 2004 opgericht door Arnoud Bruinsma als een “uit de hand gelopen hobby”. Hij was al online toen internet nog via de telefoonlijn werkte (bulletin boards), en interesseerde zich altijd al voor ethisch hacken en computerbeveiliging.
In de periode voor de daadwerkelijke oprichting van BSM kwam hij al bij grote bedrijven over de vloer voor ict-projecten en zag hij hoe makkelijk het was om systemen te kraken. Dit inzicht was dan ook de doorslag om van zijn hobby zijn werk te maken, want er was blijkbaar grote vraag naar iemand met verstand van computerbeveiliging.

Zijn verstand van computersystemen zorgde er dan ook voor dat hij met echt inzicht te werk ging om beveiligingslekken te dichten, en niet zomaar dure nieuwe software aanprees als oplossing voor een slecht beveiligd bedrijf. In plaats daarvan zorgde hij voor inzicht en informatie op maat van het bedrijf.
BSM werd een succes, meerdere bedrijven tekenden na oprichting in de zomer van 2004 een opdracht voor een audit of een pentest en namen het rapport van BSM ter hand om hun informatiebeveiliging op orde te gaan brengen. Naast kortere opdrachten was er ook werk als interim-security officer. Zo huurde de Amsterdam Trade Bank, toen nog nieuw in Nederland, enkele jaren een consultant in van BSM om het informatiebeveiligingsbeleid vanaf de grond op te laten bouwen.

De eerste website en het eerste logo werden door Arnoud zelf gemaakt, maar door het succes van BSM werd het in 2004 tijd voor professionalisering. Een reclamebureau uit Amsterdam ontwierp een logo en huisstijl. Doordat hij in gesprek raakte met het bedrijf, kwam hij er al snel achter dat een belangrijke klant van dit bureau een groot cybercrime probleem had: informatie lekte via onbekende wegen weg naar de concurrent. Zij vroegen aan Arnoud of hij dat misschien kon onderzoeken door zijn computerkennis in te zetten. Dit bleek mogelijk te zijn en na een onderzoek van enkele maanden kon het probleem goed worden opgelost en de schuldige worden aangewezen. Zo is uit de connecties van het BSM ook de onderzoekstak van BSM ontstaan, die de advieskant goed aanvult.

In de eerste periode is er een samenwerking geweest (VOF) met een ander recherchebureau in verband met de benodigde vergunningen en bevoegdheden en in 2007, maar na het volgen van de benodigde opleidingen, heeft BSM zijn eigen POB nummer aangevraagd en gekregen van Ministerie van Justitie en Veiligheid, na screening. (POB nummer: 1104) Sindsdien worden alle medewerkers door de politie gescreend en hebben ze wettelijke geheimhouding. Deze extra zekerheid is wel zo fijn voor onze advies klanten en is noodzaak als je in Nederland een rechercheonderzoek rechtsgeldig wilt uitvoeren. En met deze opleidingen kwam dus ook de juridische kant van BSM erbij, omdat resultaten van onderzoeken toen daadwerkelijk konden worden ingezet bij rechtszaken.

Nog steeds ontwikkelt BSM zich verder en doet BSM er alles aan om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen. Naast het werken binnen opdrachten en projecten investeert BSM veel tijd in opleidingen en trainingen. Zo is er aansluiting met onder andere BPOB, PvIB en OWASP en hebben wij abonnementen op vakliteratuur. Daarnaast gaan we naar beurzen en doen zelf technische onderzoeken en leuke projecten zoals bouwen van onze eigen forensische scripts.

Sinds de oprichting is er geen saai of stil moment meer geweest. Er is een gezond portfolio opgebouwd van klanten en er zijn intussen vele rechercheonderzoeken uitgevoerd. Die kennis en ervaring helpen ons weer bij het uitvoeren van nieuwe opdrachten. Zo blijven de werknemers van BSM leren tijdens hun werk, dat stiekem nog steeds een uit de hand gelopen hobby is die voor veel mensen en bedrijven een uitkomst biedt.

ISO 27001

Begeleiding nodig op weg naar de ISO 27001 audit ? BSM BSM helpt bedrijven heeft de informatiebeveiligings-kennis op weg naar de certificering.

Hulp op afstand

Wilt u assistentie vanwege ene verdachte situatie of om te weten of iets goed beveiligd is? BSM kan ook op afstand met u meekijken en hulp bieden, overal ter wereld, als er een internet verbinding aanwezig is. Neem contact op voor meer informatie.