Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

Over BSM

Referenties en praktijkcases

Vanwege de vertrouwelijkheid van onze werkzaamheden kunnen wij u geen details verschaffen over de werkzaamheden die wij bij onze klanten uitvoeren. In het overzicht ziet u een aantal bedrijven die BSM hebben ingeschakeld: 

Bpost, Sittard, 

Dynagroup, Sittard

Gemeente Edam-Volendam

Amsterdam Trade Bank, Amsterdam 

General Electric Plastics, Bergen op Zoom 

Rotsvast Nederland, Nijkerk 

KPN Telecom, Amsterdam 

Medea, Amsterdam 

Ippies, Amsterdam 

Accountantskantoor Luif, Amsterdam 

TU Delft, Delft

Voorbeelden van onze werkzaamheden bij klanten:

Accountability

Bij een interim opdracht bouwden wij een compleet montering en alerting systeem waardoor niet alleen de risico’s beperkt konden worden. Ons systeem gaf ook direct de programmeerfouten van de software ontwikkelaars aan. Verder was het bedrijf nu compliant met de AVG omdat je tegenwoordig moet kunnen aantonen wie er wanneer in de privacy gevoelige gegevens kijkt of aanpast.

Het camera systeem bleek voor de hele wereld open…

Een klant van ons wilde ontgoogled worden. tijdens het intake gesprek vertelde we dat we ook verstand hadden van veiligheid. O, kun je dat dan nu even testen, was de vraag. Binnen 5 minuten nadat we de eerste test hadden aangezet bleek er een zeer ongewenste kwetsbaarheid gevonden: het nieuwe beveiligingssysteem, met 20 pan-zoom-tilt high resulution camera’s, bleek door de hele wereld te kunnen worden bediend en de beelden bekeken. We konden direct de foute instellingen aanpassen zodat meekijken meer mogelijk was. 

De ‘laatste-dag-kopietjes’

Het management van een groot bedrijf had dankzij de uitrol van ICCM© goed zicht op het kopieergedrag van medewerkers. Een werknemer wilde vlak voordat hij ontslag nam nog even de bedrijfsbestanden overnemen. Het systeem maakte meteen melding van het afwijkende kopieergedrag. De werknemer kon direct de gekopieerde gegevens én zijn laptop inleveren.

Kwaadaardig / onbewust

Bij een groot reclamebureau werden dankzij de ICCM© -Quickscan veel zaken duidelijk… Alle computers bleken besmet met Adware, kwaadaardige software die ervoor zorgt dat systemen onderpresteren. Ook bleek een groot deel van de internetcapaciteit onbedoeld gebruikt te worden voor het luisteren naar internetradio. Na de correcties en invoeren van gewone radio’s werd werken met de computer weer een stuk leuker en uiteraard veiliger.

Dure spam

Door spam bleek bij een opdrachtgever meer dan tweehonderd euro per dag weg te vloeien. Dankzij ICCM© blijft dat voortaan achterwege. De investering van het bedrijf in onze scan was binnen een maand terugverdiend!

Contra-expertise

Voor een gezond staalbedrijf stond het voortbestaan op het spel. Een Cybercrime rapport van  een collega bedrijf zou het einde kunnen betekenen van de onderneming. Binnen enkele dagen schreven wij een contra-expertise rapport. Dit werd ons op dat moment niet in dank afgenomen door onze collega maar…de advocaat van opdrachtgever hoefde alleen ons rapport voor te lezen, daarna was de zaak gewonnen!

Wilt u meer weten? Of hebt u interesse in een presentatie over beveiliging bij u op locatie? Neem gerust contact met ons op.