Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

BSM detective diensten

testen internetaansluiting

Testen internetaansluiting

Uw computer en ook uw mobiele telefoon en nog veel meer apparaten zoals bijvoorbeeld spelcomputers, mediaspeler en nog meer  andere zaken; heel veel apparaten zijn met internet verbonden en vaak zonder dat u zelf weet hoe die verbindingen lopen. Daarom deze pagina, waarop u nu direct kunt zien hoe u verbonden bent met internet en daarna kunt u direct door ons laten testen of deze verbinding eigenlijk wel veilig is!

Als u onderweg bent is dit waarschijnlijk het nummer waarmee uw mobiel nu op internet verbonden is, als u op kantoor of thuis bent is dit het adres van uw eigen modem. Zoek deze pagina eens op vanaf uw werk, op uw telefoon en thuis. U zult zien dat het nummertje wat IP adres heet telkens verandert. Al deze ip adressen hebben  elk 65.535 poorten. Elk van deze poorten zou eigenlijk ‘op slot’  moeten zitten maar is dat wel zo?

Het lastige is dat u dit zelf eigenlijk niet kunt testen. Daarom heeft BSM in ons datacenter een speciaal systeem ingericht, wat dit voor u kan doen.  

Als u zo’n veiligheidstest wilt laten uitvoeren,  geef dan

1.  uw eigen IP >> 44.220.44.148 << 

samen met:

2. deze veiligheidscode >> 971053 <<

aan ons door.

Doorsturen kan via e-mail, telefoon maar het eenvoudige is een foto te maken met uw telefoon en die naar ons te sturen via onze  WhatsApp

Afhankelijk van het aantal te controleren adressen ontvangt u dan een prijsopgaaf. Vooraf betalen. Als de betaling binnen is voert ons systeem op het afgesproken tijdstip 65 duizend poorten meer dan 40 duizend testen uit. Hiermee kunnen we dan op afstand vaststellen  of u of uw IT medewerker, installateur of wellicht uw eigen zoon of dochter een ‘gaatje’  in uw modem of telefoon heeft geprikt waardoor hackers zo bij uw gegevens kunnen komen. De uitkomsten krijgt u in een rapportage van ons retour. 

Wij hebben bijvoorbeeld meegemaakt dat een installateur van een hypermodern camera systeem in de prive woning per ongeluk open stond voor het hele internet, Big Brother tot in de slaapkamer, maar zonder dat men dat wist…

ACHTERGRONDEN BIJ NETWERKVERBINDINGEN, MODEM EN IP-ADRES EN DEZE DIENST:

Uitleg

Heeft een website ook een IP?

Ja. Ondanks dat u meestal een naam zult invoeren of aanklikken om naar een website te gaan, zal elke website eigenlijk werken met een IP adres. Omdat dit lastig te onthouden is zijn DNS servers ingericht. Deze servers vertalen wereldwijd en razendsnel alle namen naar IP nummers. Het ip 8.8.8.8 is bijvoorbeeld het IP adres van de Open DNS server die iedereen mag gebruiken, bijvoorbeeld omdat de eigen DNS server van uw internet aanbieder niet goed werkt. 

Hoe test ik de veiligheid van zo’n website?

Alhoewel elke website een IP adres heeft, ken de veiligheid niet zo eenvoudig getest worden als van uw modem of internet verbinding op uw telefoon. Dit heeft een paar redenen; De test van deze pagina test alleen de netwerkdelen van zo’n server, niet de pagina’s van de gebiste zelf. Daarvoor is andere software nodig. Verder zijn de meeste webservers niet van het bedrijf van wie de website is en wordt 1 IP adres gedeeld met soms wel honderden andere websites. 

Zit het IP adres dan in mijn computer?

Ja en nee. Bij cybercime en ook bij de test uit deze pagina hebben we het vaak over de WAN (wide area network) IP adressen. Deze worden meestal uitgegeven door uw internet provider. De reeksen worden beheerd door ripe.

Uw eigen computer werkt ook wel met een IP adres, maar deze zal meestal van de interne reeksen zijn (zie hierboven)

Heeft u nog meer vragen of wilt u een test starten, wij helpen u graag. 

Waarvoor is de veiligheidscode?

Elke keer als u de pagina oproept of vernieuwd, komt een nieuwe veiligheidscode in beeld. Elke code is uniek en wordt door ons gebruikt om vast te stellen of u daadwerkelijk het juiste IP adres gebruikt. Immers, deze code komt alleen op uw eigen scherm en voor bijvoorbeeld een hacker is het erg lastig om via uw scherm deze code op te vragen. Uw computer of netwerk zou dan al gehacked moeten zijn. U kunt ons het beste de meest recente code meesturen, als u meerdere keren op deze pagina kijkt. Als u meerdere netwerken of apparaten wilt laten testen, moet er per apparaat een eigen code meegestuurd worden. Een voorbeeld: thuis heeft u IP 1.2.3.4 met code 123456, Op uw kantoor heeft u ip 55.66.77.88. U ziet dan ook een andere veiligheidscode, bijvoorbeeld 654321. We hebben dan beide Ip adressen en beide veiligheidscodes nodig. U mag deze uiteraard wel in 1 e-mail plaatsen of doorbellen. 

Dynamisch IP adres…

In Nederland hebben de meeste kabel, glas en ISDN verbindingen een min of meer vast ip adres. Alleen als dan bijvoorbeeld de modem door een stoomstoring is uitgevallen krijgt u soms een nieuw nummer. De meeste bedrijven hebben een vast ip adres, wat helemaal niet veranderd. Op uw mobiele netwerk zal u bijvoorbeeld wel vaak elke dag een ander nummer krijgen. Voordat wij de test uitvoeren, starten, controleren wij ook nog of uw ip adres dynamisch is. In dat geval moeten we namelijk direct een scan doen en kan deze niet een paar dagen later worden uitgevoerd.

Tip; als u zelf eens een aantal keer, met telkens bijvoorbeeld een paar dagen of weer ertussen, deze pagina opzoekt dan kunt u zelf ook bekijken of uw IP nummer gelijk blijft (statisch ip / lange dhcp lease tijd) of telkens anders is (dynamisch ip)