Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

Rechercheonderzoek en preventie door BSM

Onderzoek bij winkeldiefstal

Herkent u zich in een van de volgende vragen rondom winkeldiesftal?

  • Iemand steelt uit mijn winkel, wie is dat?
  • Ik heb regelmatig onverklaarbare kas verschillen, hoe komt dat?
  • Ik heb het vermoeden dat een winkelmedewerker steelt, hoe kan ik dit het beste uitzoeken?
  • Hoe werkt ontslag op staande voet en wanneer mag ik iemand per direct ontslaan?
  • Inkoop van goederen komt niet overeen met de verkoop, hoe komt dat?
  • Mag ik een geheime camera plaatsen boven de kassa of in de winkel?

Winkeldiefstal is een enorme kostenpost voor winkeliers. Jaarlijks kosten winkeldiefstallen de winkeliers 2,4 miljard euro volgens een Checkpoint Systems.  Binnen Europa heeft alleen Spanje nog meer last van winkeldieven. Nederlandse winkels zouden binnen Europa de tweede plek halen als het gaat om winkeldiefstallen.

Winkels kunnen zich mogelijk verzekeren tegen de schade van winkeldieven, maar een goed signaal afgeven aan klant en personeel en een onderzoek laten doen naar deze vorm van diefstal kan voor uw winkel een goede actie zijn.

Er zijn twee soorten dieven binnen winkels: interne fraude door personeel en externe diefstal.

Interne fraude

Interne diefstal geeft vaak enorme onrust binnen de winkelorganisatie en BSM kan helpen deze ruis weg te nemen.

Al meer dan 15 jaar doen wij onderzoek bij winkeldiefstallen en kunnen we winkeliers helpen de feiten boven water te krijgen. Soms heeft u het van ‘horen zeggen’, soms heeft u door vreemd gedrag het idee, of omdat telkens de kasverschillen onverklaarbaar zijn. Stelen uit de kassa, een stelende caissière, diefstal door een winkelmedewerker, geeft u naast de negatieve gevoelens ook financiële schade.  BSM kan er voor zorgen dat collega’s zonder onderlinge argwaan prettig hun werk kunnen doen, of zelfs veilig hun vermoedens uit kunnen spreken. Met opbouwende gesprekken met collega’s kunnen we naast feiten naast elkaar leggen ook helpen de positieve werksfeer terug te brengen. Laat iedereen lekker zijn en haar werk doen, wij helpen u aan de feiten met strategisch en tactisch onderzoek.
Vervolgens kunnen we de strategie samen met u, de opdrachtgever, verder bepalen:

Aangifte, confrontatie en hoor- en wederhoor, regelmatig besparen we u kosten voor een rechtszaak omdat we in een gesprek met de gevonden dader samen opties bespreken waar u en als het enigszins kan ook de persoon in kwestie beter mee af zijn.

Onze ervaring leert dat wanneer u zo goed mogelijk uit elkaar gaat dit in de toekomst extra ellende kan besparen.

 

Externe fraude

Klanten die uw producten mee nemen zonder te betalen kunnen uw omzet enorm doen afnemen. Wilt u de dader pakken, maar u heeft zelf niet de middelen hiervoor? BSM kan u hierbij onderzoek uitvoeren. We hebben de mensen en de middelen meestal direct beschikbaar. Naast dat we onderzoek kunnen doen binnen uw winkel, kunnen we ook adviseren naar de te nemen maatregelen.

We kijken hierin mee naar de kwaliteit van de beveiligingsmaatregelen en beveiligingsmedewerkers. Lees hiervoor ook de informatie over de beveiligings-audit.

 

Misschien heeft u alleen een vermoeden van diefstal, of het idee dat personeel de klant niet volgens uw wens helpt. Lees hierover meer op de pagina mistery shopping, BSM doet regelmatig aankopen om te toetsen of winkelmedewerkers volgens afspraak uw klanten helpen.

 

Neemt u vooral contact met ons op, zodat we met u mee kunnen denken of spoedig tot onderzoek over kunnen gaan.