Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

BSM nieuws over informatiebeveiliging en cybercrime gerelateerde onderwerpen en onderzoeken

fictie of feit?

31 Blockchain babies in Nederland geboren

Begin dit jaar is er in Nederland een experiment met blockchain babies gestart. Het experiment met de naam ‘ Mijn-Zog-Log’ is inmiddels uitgevoerd en er zijn maar liefst 31 blockchain babies geboren!

 

U zult wellicht denken, is dit een grap of zo?  Maar niets is minder waar. Als u een beetje onderzoek doet op internet, dan vindt u bijvoorbeeld dit artikel in Emerce waarin het een en ander beschreven wordt of deze publicatie waarin het systeem officieel wordt getoetst voordat het in gebruik is genomen.

 

De initiatiefnemers spreken van een succes. Er hoefde minder papierwerk te worden gedaan, de ouders konden direct zelf de documenten en informatie-uitwisseling goedkeuren en zo kosten besparen en er konden geen administratieve fouten gemaakt worden. Er wordt al gedacht aan uitbreiding van het traject naar het consultatiebureau.

 

Bitcoin of baby, hoe kan dat nu?

De meesten van u zullen het woord blockchain in verband brengen met bitcoins. Dat is niet vreemd, want daar wordt de techniek al lang toegepast. U zult echter zien dat steeds meer bedrijven en organisaties de voordelen van deze technologie gaan gebruiken, en het voorbeeld in dit artikel is daar wel een heel leuke variant van.

 

Blockchain techniek zorgt er voor dat gegevens zodanig worden opgeslagen, dat ze nooit mee aangepast kunnen worden en controleerbaar zijn geworden. Eigenlijk is het dus gewoon een beveiligingstechniek. Dat daar ingewikkelde wiskundige formules voor nodig zijn, is voor de meeste mensen eigenlijk minder interessant.

Wilt u weten hoe veilig blockchain is of dat blockchain wellicht voor uw bedrijf interessant kan zijn? Neem dan contact op met de beveiligingsexperts van BSM en wij denken met u mee!