Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

+31 (0)20 8203693

Kingsfordweg 151 Amsterdam

BSM nieuws over informatiebeveiliging en cybercrime gerelateerde onderwerpen en onderzoeken

Privacy & Security

BSM start nieuwe onderneming

De AVG, zegen of ……

Sinds 25 mei is de nieuwe AVG van kracht. Iedereen is ondertussen wel bestookt met pop-ups, mails en brieven over de nieuwe privacy regels. De impact is groter dan verwacht, ook voor BSM en haar vaste  klanten. Zo zijn wij de afgelopen maanden voor veel van onze klanten bezig geweest om vast te stellen welke cookies en links er op hun websites aanwezig waren en of dat in lijn was met de nieuwe privacy richtlijnen.

Onze ervaring is dat veel ondernemers eigenlijk helemaal niet weten wat er technisch onder water op hun websites gebeurt en ook niet hoe je dit eigenlijk kunt testen.

Twee vakgebieden komen samen

Door onder andere de BSM cookie test maar ook de tehnische beoordeling van de privacy richtlijnen blijkt dat onze technische expertise bij onze klanten goed van pas komt. Voor de AVG is elk bedrijf en onderneming per 25 mei 2018 verplicht om zich aan de richtlijnen te houden. Dat dit nog niet zo goed lukt, blijkt wel uit een nieuwsbericht dat de belastingdienst nog wel een jaar nodig blijkt te hebben. Wist u dat tweederde van de 150 populairste websites de privacywet waarschijnlijk overtreedt?

Het goede nieuws is dat de Autoriteit persoonsgegevens ook al aangegeven heeft nog niet de capaciteit te hebben om controles uit te voeren. Maar stilzitten is geen optie.

Nieuwe onderneming: Triple-B Consultancy

Privacy regels en kennis raakt wel aan het vakgebied, maar is echt een vak op zich. Daarom heeft BSM partners gezocht met kennis op het gebied van privacy en het initiatief genomen voor een nieuwe onderneming, Triple-B Consultancy. Neem eens een kijkje op de nieuwe website, https://www.triple-b.net/

Voorlopig blijft Triple-B een onderdeel van BSM. Maar de eerste 3 opdrachten zijn nog voor de officiële start al getekend en de ondernemers staan bijna in de rij om geholpen te worden met de privacy vraagstukken. Daarnaast is dan de informatie-beveiliging ook opeens goed in beeld en kan de expertise van BSM ingezet worden voor pentests, audits, beoordelingen van infra structuur en uitrollen van beveiligingsplannen. De verwachting is daarom dat per 1 januari 2019 Triple-B 1005 zelfstandig zal gaan opereren, met een eigen directie.